Return to site

Waarom is een mailinglist zo belangrijk?

Het belang van een goede mailinglist wordt vaak onderschat.
Hierdoor laten bedrijven veel geld liggen!

· Mailinglist

Ontdek een aantal belangrijke inzichten over hoe je je voordeel kunt doen met een mailinglijst.

Waarom is een mailinglist zo belangrijk?

Een goede mailinglist is goud waard!

Met een goede mailinglist kun je op elke gewenst moment traffic (online bezoekers) naar je website genereren. Helemaal in eigen beheer.

  • Je realiseert er meer verkoop mee omdat je de doelgroep gericht kunt benaderen.
  • Je krijgt bovendien inzicht in wat er gebeurt (statistieken) en kunt de processen sturen.
  • Je bespaart ook nog eens aanzienlijk op de kosten van adverteren.

Om dit te begrijpen moet je weten dat er drie typen traffic naar een website zijn:

  1. Traffic die je WEL kunt controleren 
  2. Traffic die je NIET kunt controleren 
  3. Traffic die je BEZIT 

Als je snapt hoe elk type werkt en wat ze met elkaar te maken hebben, dan beschik je over de mogelijkheid om traffic te managen. En daarmee kun je het maximale aantal leads converteren in klanten en repeterende klanten.

Wat is traffic die je WEL kunt controleren?

Dat is betaalde traffic die je met adverteren naar je website stuurt.

Je laat bijvoorbeeld een campagne lopen bij Google Adwords. Iedereen die op de advertentie klikt, stuur je naar een pagina. Bij voorkeur naar een speciale landingspagina. Niet naar je home pagina.

Voor deze gecontroleerde traffic betaal je een bepaald bedrag per klik op een advertentie op Facebook, Google, LinkedIn etc. Deze traffic heeft echter als belangrijk nadeel dat hoe meer je ervan wilt, hoe meer geld het kost.

Wat is traffic die je NIET kunt controleren?

Dat is traffic naar en op je website waar je geen controle over hebt. Je hebt bijvoorbeeld een mooi blog geschreven waar men op Facebook en LinkedIn veel over praat. Dat levert je extra traffic op naar je website.

Je hebt echter geen controle over het moment waarop de traffic naar je toe komt. Het algoritme van de Google zoekmachine bepaalt namelijk hoe hoog je content en website in de zoekresultaten komen.

Ongecontroleerde traffic komt van social media, zoals facebook, Youtube, Twitter en LinkedIn. Maar ook organisch door SEO.

Wat is traffic die je BEZIT?

Dat is de traffic van de contacten die hun e-mailadres hebben gegeven en op je mailinglist staan. Het is traffic die je bezit omdat je op elk gewenst moment een e-mailing kunt versturen naar een segment of de hele mailinglist.

Het is je eigen distributiekanaal.

En dit zal direct nieuwe traffic voor je genereren omdat je de ontvangers aanzet om in actie te komen.

Je hoeft de traffic die je bezit dus niet te kopen van Google of Facebook. 

Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Bovendien kun je de mailinglist gebruiken om steeds opnieuw iets te verkopen. Deze omzet is pure winst

Gebruik je website om je mailinglist te vullen met zo veel mogelijk traffic die je bezit!

Daarom is het zo belangrijk om alle traffic die naar je website komt te vragen om hun e-mailadres te geven in ruil voor een digitaal presentje. Ze moeten op je mailinglist komen!

Automatiseer het proces

Automatiseer dit proces met een systeem en haal het maximale aantal klanten uit je online bezoekers

Daarvoor heb je een e-mail marketing of beter een e-mail marketing automation systeem nodig. Dat zorgt er namelijk voor dat elke online bezoeker die zijn e-mailadres invoert direct een digitaal presentje krijgt toegezonden. En vervolgens - druppelsgewijs - e-mails gericht op een persoonlijke kennismaking ontvangt.

Met als doel het opbouwen van een eerlijke relatie met de ontvanger en het maken van een afspraak. Dit hele proces verloopt volautomatisch. De mailinglist vult zicht continu met nieuwe e-mailadressen en de (opvolg)e-mails worden automatisch verstuurd. Hierdoor haal je het maximale aantal klanten uit je online bezoekers.

Geschreven door Ronald Kloots en Lizzy de Wilde

KlantenScoren.nl heeft de Verkoopmotor voor het MKB ontwikkeld. Het online e-mail marketing automation systeem dat bedrijven helpt om het maximale aantal klanten te halen uit hun online bezoekers.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK